Coronavirus-app CoronaMelder beschikbaar

dinsdag 18 augustus 2020 08:55

Het coronavirus is er nog altijd. Dus is het belangrijk om juist nu alert te blijven. Daarom bestaat de app CoronaMelder. Die wordt vanaf nu al getest in Overijssel en Drenthe. U kunt de app downloaden in de Appstore of Playstore.

Nog voordat u zich ziek voelt, kunt u corona doorgeven aan een ander. Hoe sneller bekend is of iemand corona heeft, hoe beter besmettingen voorkomen kunnen worden. CoronaMelder helpt hierbij. De app stuurt u een bericht als u enige tijd in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het coronavirus. Dit kan een bekende zijn, maar bijvoorbeeld ook iemand bij wie u in de buurt zat in het openbaar vervoer die ook de app op zijn of haar telefoon had staan.

Als u via de app een waarschuwing krijgt, kunt u contact opnemen met de GGD om u te laten testen en blijft u thuis. Zo voorkomt u dat u bijvoorbeeld uw (groot)ouders besmet. Of dat u het virus verspreidt op een drukke plek, zoals de markt of een sportevenement.

De app ziet via Bluetooth of u dicht bij iemand bent geweest die ook de app heeft. De app wisselt willekeurige codes uit met andere telefoons. In deze codes staan geen persoonsgegevens of locatiegegevens van u. De app weet dus niet wie u bent of waar u bent. Ook als u het coronavirus krijgt en u dit via de app meldt, is dit niet aan uw naam of contactgegevens te koppelen. Bovendien gebruikt u de app geheel vrijwillig.

Het blijft belangrijk dat u zich blijft houden aan de basisregels en bij klachten thuis blijft en u  zich zo snel mogelijk laat testen. Alleen als nieuwe besmettingen snel worden ontdekt, kunnen we elkaar beschermen.

Lees meer over CoronaMelder op www.coronamelder.nl of www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-app.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.