Vakantieboekje beschikbaar boordevol tips

donderdag 02 juli 2020 14:14

De zomervakantie staat voor de deur. De gemeente Hardenberg mag de komende periode weer veel gasten verwelkomen. Om bezoekers en inwoners te inspireren met leuke tips en activiteiten is er een handzaam boekje gemaakt; Regio Hardenberg, met <1,5m> afstand de leukste.

Jaarlijks maken de promotiestichtingen in samenwerking met de gemeente een 40 pagina's tellend zomermagazine. Dit jaar is dit een ingekorte versie. Het is een compact boekje met goede tips, makkelijk opvouwbaar en daardoor ideaal voor onderweg.

In het boekje staat informatie voor een leuk dagje uit, hotspots en nog verrassend veel meer. Het boekje wordt in de eerste week van de schoolvakantie geleverd bij de centra, horeca, verblijfaccommodaties en diverse plekken waar veel bezoekers zijn.

Huis-aan-huis verspreid
Het compacte boekje wordt huis-aan-huis verspreid. "We hopen hiermee ook inwoners te inspireren om hun eigen regio verder te ontdekken", aldus wethouder Alwin te Rietstap.

"Het boekje komt voort uit de samenwerking met het Platform Gastvrij Hardenberg, waar we acties hebben bedacht om de nadruk te leggen op wat wél kan en mag en dit op een vriendelijke en gastvrije manier kenbaar te maken. De boodschap 'Regio Hardenberg, met <1,5m> afstand de leukste' is dan ook veelvuldig terug te zien." 

Binnenkort: nieuwe kinderfietsroute Joggem
Aan het aanbod van coronaproof-uitjes wordt deze zomer nog eentje toegevoegd. Afgelopen weken gingen namelijk al een aantal testgezinnen eropuit om de nieuwe kinderfietsroute van Joggem te testen. Joggem is het karaktertje van de gezondheidsbeweging 'Jongeren op Gezond Gewicht' (JOGG) in de gemeente Hardenberg.

Joggem is gek op fietsen en wandelen en heeft al veel gezinnen op de been gekregen om te leren over het Vechtpark (wandelroute) en het verhaal van De Slag bij Ane (fietsroute) te ontdekken. Deze zomer komt daar de route Rheeze/Diffelen bij, waar het ontstaan van De Vecht centraal staat. Medio juli is deze route gereed en verkrijgbaar bij de startpunten De Rheezerbelten of De Gloepe.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.