Nieuwe kinderfietsroute Joggem gaat door Rheeze en Diffelen

vrijdag 10 juli 2020 09:42
Wethouder Te Rietstap overhandigt het paneel.

Vanaf vrijdag 10 juli wordt er in Hardenberg nog een uitstapje toegevoegd aan het aanbod van uitjes die 'coronaproof' zijn: de nieuwe kinderfietsroute van Joggem. De fietsroute is ongeveer vijftien kilometer lang en onderweg moeten er vragen worden beantwoord. Heb je alle vragen goed dan kan je de code van de kluis kraken.

De fietsroute kan vanaf twee punten worden gestart. Vanaf restaurant De Rheezerbelten in Hardenberg en vanaf restaurant De Gloepe in Diffelen.

Wethouder Alwin te Rietstap overhandigde aan de beide restauranteigenaren het paneel met daarop informatie over de nieuwe route van Joggem. Hij is blij met weer een nieuwe kinderfietsroute in de gemeente: "Met deze derde kinderroute kunnen we kinderen en hun ouders op een leuke manier laten bewegen. En ze steken daarbij ook nog eens wat op over het gebied waar ze doorheen fietsen. Ik hoop dat er heel veel kinderen op de fiets stappen om, samen met ouders of grootouders, deze leuke nieuwe route te gaan fietsen. Met mijn eigen gezin heb ik al eens een route gefietst. De verrassing aan het einde van tocht maakt het nog eens extra leuk!"

Afgelopen weken gingen al een aantal testgezinnen eropuit om de nieuwe kinderfietsroute te testen. Joggem is het boegbeeld van de gezondheidsbeweging 'Jongeren op Gezond Gewicht' (JOGG) in de gemeente Hardenberg. Joggem is gek op fietsen en wandelen en heeft al veel gezinnen op de been gekregen. Door ze al wandelend iets te leren over het Vechtpark en door op de fiets alles te weten te komen over de Slag bij Ane.

Vanaf nu komt daar de route door Rheeze-Diffelen bij, over het ontstaan van de Vecht. Een mooie manier om kinderen in beweging te krijgen en ze ook nog iets te leren. Er worden nog meer wandel- en fietsroutes met Joggem gemaakt, waarin hij opnieuw leuke avonturen beleeft in de gemeente Hardenberg.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.