Burgemeester brengt Koninklijke onderscheidingen persoonlijk langs

woensdag 01 juli 2020 16:12

Burgemeester Jan Willem Wiggers reikt vrijdag 3 juli alsnog de Koninklijke onderscheidingen uit aan vijf inwoners van de gemeente Hardenberg. Zij kregen op 24 april al telefonisch van hem te horen dat ze voor hun vrijwillige inzet voor de samenleving Koninklijk werden onderscheiden.

De feestelijke uitreiking die daar traditiegetrouw bij hoort, kon door de corona-maatregelen op dat moment niet doorgaan. Op 3 juli gaat de burgemeester persoonlijk op bezoek om alsnog de versierselen te overhandigen. Uiteraard gebeurt dit volgens de geldende RIVM-richtlijnen.

Vrijdag 24 april kregen mevrouw Leanne Brink-van Andel uit Dedemsvaart, de heer Zwalastino Guichelaar uit De Krim, de heer Jan Willem Lucas uit Sibculo en de heren Johan Sieljes en Anton de Vent, beiden uit Slagharen, een telefoontje van burgemeester Wiggers. Vanuit het gemeentehuis vertelde hij hen dat ze waren benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Er werd bij alle gedecoreerden een prachtig boeket bloemen bezorgd, maar het uitreiken van ‘het lintje’ moest vanwege de maatregelen nog even worden uitgesteld.

Onlangs kwam het bericht van de Kanselarij der Nederlandse Orden dat het moment van uitreiken is vastgesteld op vrijdag 3 juli. Nog steeds gelden de RIVM-richtlijnen waarbij een maximum aantal personen in één ruimte bij elkaar mag zijn, die 1,5 meter afstand moeten kunnen houden. Daarom is ervoor gekozen de uitreiking niet in theater De Voorveghter te doen. In overleg met de gedecoreerden is besloten dat burgemeester Wiggers hen thuis bezoekt, zo mogelijk in de buitenlucht. Daar zal hij de Koninklijke onderscheiding, op gepaste afstand, overhandigen. Om zo de inwoners officieel in het zonnetje te zetten voor hun inzet voor de Hardenbergse samenleving.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.