Zwembad Hattemat Gramsbergen open

maandag 08 juni 2020 16:36

Na het openen van de binnenbaden De Slag en De Kiefer mag nu ook zwembad Hattemat in Gramsbergen weer open. De afgelopen weken is hard gewerkt aan het coronaproof maken van het bad. De looproutes zijn gecontroleerd en goedgekeurd.

Natuurlijk is het organisatorisch allemaal wat anders dan andere jaren. Zo moet u nu, voor het banenzwemmen, eerst telefonisch reserveren. Om te voorkomen dat er te veel mensen in het bad zijn en de 1,5 meter afstand niet kan worden gegarandeerd.

Het openluchtzwembad Hattemat ligt in het hart van Gramsbergen. Het zwembadcomplex heeft de beschikking over 3 (verwarmde) baden:

  • Een peuterbad met kleine glijbaan en spuitelement en aangrenzend een spraypark.
  • Een instructiebad met spuitelement, 2 kleine glijbanen en 1 grote glijbaan.
  • Een wedstrijdbad (25 meter) met daarnaast een springkuil voorzien van 2 duikplanken (een 1 en een 3 meter plank).

Het zwembad is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid voor auto's en fietsen.

Richtlijnen
In verband met de richtlijnen van het RIVM kunnen maximaal 20 mensen tegelijk banenzwemmen. Alleen kinderen tot en met 12 jaar, in het bezit van een zwemdiploma, mogen recreatief zwemmen. Begeleiders mogen mee, maar mogen niet het water in.

Vooraf reserveren is voor het recreatief zwemmen niet nodig. Als het te druk wordt, kan het badpersoneel wel het bad sluiten voor nieuwe bezoekers. Als de regels door de overheid worden versoepeld, worden deze restricties zo snel mogelijk opgeheven.

Kijk voor de openingstijden en actuele berichten op www.zwembadhattemat.nl.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.