Stimuleringsprijs Gastvrij: De Klashorst lanceert Uitleefboek

vrijdag 19 juni 2020 14:18
Wethouder Te Rietstap ontvang het eerste exemplaar.

Met de stimuleringsprijs van het platform Gastvrij Hardenberg maakte natuurkampeerterrein De Klashorst een boek voor avonturiers. De initiatiefnemers werkten met veel enthousiasme aan dit 'Uitleefboek'. Net voor de zomervakantie is de lancering. Het boekje geeft voor bezoekers, maar ook zeker inwoners mooie tips om de natuur optimaal te beleven.

Beleven en doen, daar is het prachtige Vecht- en Reestdal 100% geschikt voor. Op basis van mooie wandelroutes en bijzondere locaties zit dit boekje boordevol informatie, lessen en natuuropdrachten voor echte avonturiers.

Het idee voor een Uitleefboek in het Vechtdal kwam van natuurkampeerterrein De Klashorst en won de eerste Stimuleringsprijs van het platform Gastvrij Hardenberg. Samen met natuuractiviteitencentrum De Koppel, Staatsbosbeheer en Stichting Das & Vecht is er hard gewerkt aan dit creatieve Uitleefboek. 

68 pagina's natuurbeleving
De liefde van Herma en Martin (van natuurkampeerterrein De Klashorst) voor de natuur, de mens en het leven zelf, is terug te vinden in hun bedrijf. Deze liefde én de ervaringen van de bushcrafters hebben ze ook in dit maar liefst 68 pagina's tellende boekje gestopt.

"Op een verrassende manier leer je de omgeving kennen", aldus Martin. "In het bos, langs de Vecht, op de Oldemeijer en bij groene partijen. In ieder geval allemaal in het Vechtdal. Vooral voor kinderen levert Bushcraft een mooie natuurbeleving, oude kennis en vaardigheden op. De bijbehorende rugzak maakt het avontuur compleet." Kijk voor meer informatie op www.deklashorst.nl/uitleefboek.

Gastheerschap
Vanaf vandaag is het boekje officieel beschikbaar. Op de zandverstuiving van de Rheezerbelten werd het eerste exemplaar in ontvangst genomen door wethouder Alwin te Rietstap. "Als voorzitter van het platform Gastvrij Hardenberg, vind ik het mooi dat de stimuleringsprijs zo'n goede impuls geeft. De inhoud van het boek is al indrukwekkend, maar ook de samenwerking en het enthousiasme van dit uitleefboekje, spat ervan af."

Te Rietstap: "Dit boek stimuleert om eropuit te gaan in de natuur, om te bewegen en om bovenal te genieten van de regio. Dát is waarvoor deze stimuleringsregeling is bedoeld. Het draagt bij aan goed gastheerschap en stimuleert de vrijetijdseconomie van de gemeente Hardenberg."

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.