Steunpakket voor zelfstandig ondernemers (Tozo) verlengd

dinsdag 02 juni 2020 12:27

Het kabinet heeft de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers verlengd; Tozo 2. Tozo 2 kunnen zelfstandigen aanvragen vanaf 1 juni via het RBZ Zwolle. Anders dan bij de eerste Tozo, wordt bij deze uitkering ook gekeken naar inkomsten van een eventuele partner.

De Tozo biedt zelfstandig ondernemers financiƫle ondersteuning, als zij in de knel komen door de coronacrisis. De Tozo 2 is vanaf 1 juni aan te vragen bij het Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ).

Het RBZ beoordeelt deze aanvragen. Let op! Ook ondernemers die al een uitkering hebben ontvangen op basis van Tozo 1, moeten een nieuwe aanvraag indienen voor Tozo 2.

Partnertoets
De belangrijkste wijziging ten opzichte van Tozo 1, is dat Tozo 2 rekening houdt met het inkomen van de partner. Het inkomen van de partner telt mee voor het bepalen van de hoogte van de aanvullende uitkering.

Komt het huishoudinkomen boven het sociaal minimum? Dan kan geen aanspraak gemaakt worden op Tozo 2 uitkering levensonderhoud. 

Meer informatie
Voor vragen over uw situatie kunt u contact opnemen met het RBZ. Het bedrijventeam van de gemeente Hardenberg helpt u ook graag met vragen via ondernemen@hardenberg.nl.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.