Gratis online cursusaanbod voor inwoners gemeente Hardenberg wegens succes uitgebreid

maandag 08 juni 2020 16:04

Vanwege het succes van de gratis online-trainingen via RegioOpleiders, heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg besloten het aantal deelnemers uit te breiden. In totaal kunnen nu honderdvijftig inwoners gebruik maken van het online cursusaanbod. Naast inwoners die door de coronacrisis thuis zitten, worden ook mensen die al langere tijd geen werk hebben, die een uitkering ontvangen of ZZP’ers die zich willen laten omscholen, uitgenodigd om zich aan te melden.

“Ons aanbod voor honderd inwoners om online-trainingen te volgen bleek een succes”, vertellen wethouders Alwin te Rietstap en Gitta Luiten. “In no-time waren de honderd aanmeldingen binnen. Omdat het belangrijk blijft om aan je toekomst te werken, willen we meer inwoners de gelegenheid geven alsnog deel te nemen. Daarom bieden we nog vijftig inwoners de mogelijkheid om zich te laten bijscholen. Daarnaast biedt de gemeente samen met RegioOpleiders alle deelnemers ook nog een gratis online loopbaangesprek aan met een loopbaancoach. Al met al een mooi pakket voor inwoners die aan de slag willen met hun mogelijkheden voor de toekomst.”

Gratis voor inwoners
Deelname aan de online trainingen is gratis, en ook is er geen limiet aan het aantal cursussen of trainingen dat de inwoner wil doen. Er is keuze uit ruim 500 verschillende trainingen. Zo kan iedere deelnemer een cursus volgen die aansluit bij de situatie. Van een cursus Excel, leren presenteren, basiskennis van een vreemde taal, time-management tot bijvoorbeeld personeelsmanagement. Deelnemers die zich voor 1 juli aanmelden hebben tot 1 oktober de tijd om de cursussen te volgen.

Aanmelden via de gemeente
Inwoners die gebruik willen maken van het aanbod, kunnen zich aanmelden bij de gemeente. Hiervoor kan een formulier op de website worden ingevuld via www.hardenberg.nl/onlinecursus. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het overzicht van de cursussen en trainingen is te vinden op de website van RegioOpleiders: www.regioopleiders.nl.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.