7 starterswoningen opgeleverd in Marslanden

vrijdag 08 mei 2020 12:24

In de wijk Marslanden in Hardenberg zijn 7 rijwoningen voor starters opgeleverd. Wethouder Martijn Breukelman overhandigde onlangs de sleutel aan de bewoners van één van de nieuwe woningen.

De nieuwe woningen zijn gebouwd in gebied De Cirkel in de wijk Marslanden. Particulieren kunnen hier zelf een woning bouwen op een vrije kavel. Daarnaast bouwen ontwikkelaar projectmatig woningen.

De 7 rijwoningen zijn gebouwd aan de Lavendel. Wethouder Martijn Breukelman: “Er is nog steeds vraag naar nieuwe woningen. Daarbij vinden we het belangrijk dat er aanbod is voor iedereen: de juiste woning voor de juiste doelgroep. Ook in dit nieuwste deel van Marslanden. Daarom hebben we bouwbedrijven uitgedaagd om voor deze kavel met een ontwerp te komen voor betaalbare rijwoningen voor starters op de woningmarkt. De keuze viel op Kilsteen Vastgoed uit Hardenberg. Dat bleek een goede keuze! Er was veel animo en de woningen waren snel verkocht.”

De woningen zijn gebouwd door Kollmer Bouw. De eerste bewoners hebben inmiddels de sleutel gekregen van hun nieuwe woning. De overhandiging van de sleutel aan de eerste bewoners verliep vanwege de coronamaatregelen in aangepaste vorm. Wethouder Martijn Breukelman legde de sleutel klaar voor Daan Botter & Clarice van der Borg. Zij zijn één van de eerste bewoners van deze woningen.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.