Nieuwe raadsvergadering op woensdag 8 april

dinsdag 07 april 2020 19:10

Vanavond stond een raadsvergadering van de gemeente Hardenberg gepland. De voorzitter van de gemeenteraad, burgemeester Wiggers, heeft geconstateerd dat er te weinig raadsleden aanwezig waren. Daarmee is het quorum (helft +1 = 17 raadsleden) niet gehaald. Als dat aantal niet wordt gehaald, kan de vergadering niet worden geopend en kunnen er dus ook geen besluiten genomen worden.

De burgemeester kan, wanneer in eerste instantie het quorum niet wordt gehaald, een tweede vergadering uitschrijven. Bij deze tweede vergadering hoeft niet minimaal het quorum aanwezig te zijn. In dit geval zou een vergadering wel kunnen doorgaan met slechts de fractievoorzitters.

Omdat vooraf bekend was dat er geen raadsleden bij de vergadering van dinsdag aanwezig zouden zijn, is er bewust gekozen voor deze procedure. Op deze manier kunnen rechtsgeldige besluiten worden genomen.

De heer Wiggers heeft daarom gelijk een nieuwe vergadering uitgeschreven op woensdag 8 april om 19.30 uur. Deze vergadering wordt alleen bijgewoond door de fractievoorzitters om het risico op het verspreiden van het coronavirus zo laag mogelijk te houden. Er mag dus verder geen publiek aanwezig zijn. De vergadering is live te volgen via internet.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.