MKB Tour van de provincie op bezoek bij Startershuis Hardenberg

maandag 06 april 2020 11:46

De provincie Overijssel was vrijdag 3 april voor de virtuele MKB Tour aanwezig bij het Startershuis in Hardenberg. Het doel van het bezoek was om informatie uit te wisselen en signalen aan de provincie mee te geven.

De provincie Overijssel is de virtuele tour langs midden- en kleinbedrijven gestart om te zien en te bespreken tegen welke problemen bedrijven oplopen door de coronacrisis. Maar ook om te bespreken of de inmiddels beschikbaar gestelde noodmaatregelen werken, of aanvullende maatregelen nodig zijn. 

Extra noodpakket
Namens het Startershuis vertelde Peter Zwartscholten over de zaken die spelen bij starters in de gemeente Hardenberg. “Het was een mooi gesprek met Eddy van Huijm van de provincie Overijssel", aldus Zwartscholten. "We hebben kunnen aangeven dat er in de gemeente Hardenberg alles aan wordt gedaan om vragen te kunnen beantwoorden en te helpen. Ook dat er mooie initiatieven zijn ontstaan om met de crisis om te gaan."

Tijdens de virtuele MKB Tour is verder gepleit voor een extra noodpakket voor startups & scaleups, verruiming van sbi-codes voor de TOGS, oplossing voor grenssituaties en extra aandacht voor recreatieve sector en detailhandel. Zwartscholten: "Alles met als doel om vandaag te overleven én ook juist daarna weer op te kunnen bouwen."

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.