Ron Zervaas exposeert in gemeentehuis

woensdag 26 februari 2020 16:19

Vanaf vrijdag 28 februari exposeert fotograaf Ron Zervaas in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Hardenberg. De foto’s van Ron zijn te zien tot en met woensdag 27 mei tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Ron Zervaas begon met fotograferen in 1967. Begin jaren ‘80 van de vorige eeuw hanteerde hij zijn eerste spiegelreflexcamera en richtte zich op het gehele fotografische proces van ontwikkelen en afdrukken in de donkere kamer. Inmiddels is hij meegegroeid in de digitale fotografie.

Zijn hart ligt bij de landschapsfotografie. Vooral Salland en Twente boeien hem. Het mooie van landschapsfotografie vindt hij de vrije keuze van locatie, tijdstip, de onzekere factor van het weer, het buiten in de natuur zijn en laten zien hoe mooi ogenschijnlijk eenvoudige landschappen kunnen zijn in het juiste licht. Naar dat ‘juiste licht’ is Ron altijd op zoek. Zijn lijfspreuk is niet voor niets ‘het gewone kan bijzonder worden door de manier waarop het licht erop schijnt’. Daarvoor hoef je niet naar de meest exotische plekken op aarde te reizen. Volgens Ron schuilt schoonheid in alles. Je moet het alleen wel zien onder de juiste omstandigheden.

Lokale kunstenaars

In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.