SociaalCafé in Bergenheim over alcoholpreventie

woensdag 22 januari 2020 11:48

In januari, ook wel Dry January genoemd, zetten weer veel Nederlanders het alcoholgebruik op pauze. Een mooi moment om het onderwerp op de agenda te zetten van het SociaalCafé in Bergenheim. Donderdag 23 januari praten wethouder Alwin te Rietstap en allerlei partijen uit Bergentheim, Kloosterhaar en Sibculo met elkaar over alcoholgebruik en het voorkomen van problemen rondom alcohol in de kernen.

Onderzoeken laten zien dat 19% van de jongeren in de gemeente Hardenberg drinkt voor hun 13e. Daarnaast heeft 60% van de jongeren in de leeftijd categorie 15 en 16 jaar de afgelopen 30 dagen één of vaker alcohol gehad. Het percentage ouders dat het goed vindt dat hun kind voor hun 18e drinkt is hoog. De gemeente Hardenberg organiseert daarom samen met Vitaal Vechtdal, De Stuw en Tactus op donderdag 23 januari het SociaalCafé ‘Alcohol’ in Veenlust in Bergentheim. De bijeenkomst begint om 15.45 uur en duurt tot 17.30 uur.

SociaalCafé donderdag 23 januari
Een SociaalCafé is een bijeenkomst waarbij allerlei partijen worden uitgenodigd, die affiniteit hebben met het onderwerp én hierin een bijdrage kunnen leveren. Dit keer gaat het dus over alcoholpreventie. De professionals geven aan dat er behoefte is aan een gezamenlijk plan om het alcoholgebruik te verminderen. De gemeente heeft daarom partijen uitgenodigd om samen verder te praten over een preventieve aanpak. 

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.