Nieuwe voorzitter voor VVN afdeling Hardenberg

donderdag 30 januari 2020 08:59
Peter van den Honert

De afdeling Hardenberg van Veilig Verkeer Nederland heeft een nieuwe voorzitter. Tinus Meilink uit Hardenberg is de opvolger geworden van Peter van den Honert.

Tinus Meilink is afkomstig uit het onderwijs en was jarenlang directeur van basisscholen. Vanuit deze rol heeft hij affiniteit met het verkeersonderwijs. Onder meer door het landelijke verkeersexamen en schoolprojecten als dode hoek en streetwise.

Daarnaast had voor Meilink als directeur van de basisschool de verkeersveiligheid op scholen zijn aandacht. Naast de verkeersveiligheid van jongeren is zijn betrokkenheid gericht op de verkeersveiligheid van senioren. "Vrijwel iedereen is verkeersdeelnemer en elke voetganger, fietser of bestuurder van een motorvoertuig moet veilig kunnen deelnemen in het verkeer", aldus Meilink.

Verkeersveiligheid
Veilig verkeer afdeling Hardenberg verzorgt binnen de gemeente diverse cursussen, zoals de opfriscursus rijvaardigheid en de scootmobiel training. Ook is er aandacht voor fietsveiligheid.

De verkeersveiligheid in buurten en wijken wordt ook door de lokale afdeling VVN ondersteund in het project duurzame verkeersveiligheid in wijken en dorpen.  Buurtbewoners die de verkeersveiligheid in de eigen omgeving willen bevorderen, worden dan ondersteund.

Meer informatie over VVN Hardenberg leest u op www.vvnhardenberg.nl.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.