10e regiofinale combitrefbal-trophy goed verlopen

vrijdag 10 januari 2020 14:55

Op woensdag 8 januari was de regiofinale van de combitrefbal-trophy. Het toernooi voor kinderen van groep 5 tot en met 8, dat al tien jaar wordt georganiseerd door combinatiefunctionarissen in de gemeente Hardenberg, was ook dit jaar weer een groot succes met maar liefst 82 deelnemende teams.

Het toernooi wordt jaarlijks georganiseerd in het kader van Gewoon Gezond, waarbij voldoende bewegen één van de speerpunten is. “We proberen jaarlijks kinderen in beweging te krijgen en dat is dit jaar goed gelukt. Meer dan 800 kinderen hebben meegedaan aan één van de voorrondes en dat is een mooi aantal”, zegt combinatiefunctionaris Arjan Breukelman. Breukelman kijkt enthousiast terug op de dag. “Er was veel publiek aanwezig. Dit jaar was extra speciaal vanwege het tienjarige bestaan. De teams die zich hadden geplaatst voor de regiofinale kregen ter ere van dit jubileum een Gewoon Gezond-shirt aangeboden.”

De uitslagen
De acht teams die zich hadden geplaatst voor de regiofinale werden ingedeeld in hun eigen categorie. Na twee spannende finalewedstrijden mocht bij groep 5 en 6 het team de Gekke Trefbalkampioenen uit Hardenberg het goud worden omgehangen. Bij groep 7 en 8 ging de gouden medaille naar team De Niffo’s uit Hardenberg. “Naast medailles en bekers hebben we ook een Fairplay-prijs uitgereikt en deze ging in beide categorieën naar de teams uit Kloosterhaar. Zij kregen voor het behalen van deze prijs kaartjes voor zwembad De Slag”, aldus Arjan Breukelman.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.