Vanaf nu rechtstreeks van Tubbergen naar Hardenberg

maandag 16 december 2019 13:30
De eerste reizigers ontvangen een cheque voor 25 ritten.

Wethouder Alwin te Rietstap reikt samen met Robert Oude Elberink (manager Keolis) een cheque voor 25 ritten uit aan de eerste reizigers.

Vanaf nu is het mogelijk om rechtstreeks met het openbaar vervoer van Tubbergen naar Hardenberg te reizen. De routes Tubbergen – Bruinehaar (591) en Bruchterveld – Ebbenbroek (598) sluiten nu doordeweeks ieder uur op elkaar aan. "Een mooi voorbeeld van een daadkrachtige samenwerking, en belangrijk voor de bereikbaarheid én de verbinding van Twente met de regio Hardenberg", aldus wethouder Alwin te Rietstap van de gemeente Hardenberg.

Dit heugelijke moment werd vanochtend gevierd. Wethouders Alwin te Rietstap (Hardenberg) en Erik Volmerink (Tubbergen) ontvingen de eerste reizigers bij de bushalte Driesprong, bij de Protestantse kerk in Bruinehaar.

Daar kregen de eerste twee reizigers uit handen van de wethouders een strippenkaart van 25 ritten. Ook waren er koeken, die door de chauffeurs van de bussen konden worden uitgedeeld aan de reizigers die in de loop van de dag nog gebruik zouden maken van de nieuwe buurtbusverbinding.

Voordeel
Het realiseren van deze buurtbusverbinding is een mooie stap in het verbeteren van de bereikbaarheid van Twente met de regio Hardenberg, maar ook voor het bereikbaar houden van de kleine dorpskernen.

Een goede verbinding levert voordeel op voor iedereen; voor scholieren en studenten, voor mensen die willen winkelen of mensen die zorgvoorzieningen willen bezoeken.

Informatie
Reizigers vanuit Tubbergen nemen eerst buurtbuslijn 591 en stappen in Bruinehaar over op lijn 598 om de reis naar Hardenberg te vervolgen. De bussen rijden van maandag tot en met vrijdag ieder uur, van 7.07 uur 's ochtends tot 17.12 's middags. Op donderdagavond en op zaterdag rijden de bussen ook.

De exacte dienstregeling van de buurtbus is te vinden op www.twents.nl/buurtbus/dienstregeling. Ook is de reis te plannen via de reisplanner op www.9292.nl.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.