Ria Manenschijn exposeert in gemeentehuis

dinsdag 03 december 2019 13:26

Het werk van kunstenares Ria Manenschijn is sinds vrijdag 29 november te bekijken in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis van Hardenberg. De expositie loopt tot en met woensdag 27 februari 2020.

De schilderijen van Ria Manenschijn vallen op door het frisse kleurgebruik en de verscheidenheid aan technieken. Ze herbergen extra dimensies door het gebruik van bijzondere toevoegingen als zand en papier-maché. Ria ontwikkelde een geheel eigen dynamische en realistische stijl.

De vele lagen olieverf en verschillende kleurnuances geven haar schilderijen diepte en levendigheid. De natuur is een grote inspiratiebron voor Ria, haar fascinatie hiervoor zet zij om in een ontdekkingsreis op het doek. Daarbij zijn bloemen, vogels en kinderen favoriete onderwerpen. Het beeldende werk van Ria komt intuïtief tot stand, hierbij is het materiaal leidend.

Vrij toegankelijk
Het werk van Ria is gedurende drie maanden te bekijken in het bedrijfsrestaurant van het gemeentehuis in Hardenberg. Het restaurant is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

In 2013 deed de gemeente Hardenberg de oproep aan lokale kunstenaars om zich in te schrijven voor een expositie in het gemeentehuis. Op deze oproep zijn meer dan twintig reacties gekomen. De kunstwerken komen te hangen in het bedrijfsrestaurant. Dit gedeelte van het gemeentehuis is voor iedereen toegankelijk. De expositie duurt steeds ongeveer drie maanden. De kunstcommissie beoordeelt de expositieaanvragen. Hierbij streeft de commissie naar kwaliteit en diversiteit.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.