Koninklijke Onderscheiding voor brandweervrouw Ina Hamberg uit De Krim

zaterdag 14 december 2019 21:15

Brandweervrouw Ina Hamberg is zaterdag 14 december bij haar afscheid als brandweervrijwilliger onderscheiden voor haar inzet bij de brandweerpost De Krim. Van burgemeester Jan Willem Wiggers ontving zij een Koninklijke Onderscheiding.

Mevrouw Ina Hamberg begon in juli 1999 als brandweervrijwilliger bij de brandweerpost in De Krim. Destijds was zij de eerste vrouwelijke brandweervrijwilliger in het team. Zij was tot 1 oktober 2019 werkzaam als vrijwilliger bij de ploeg in De Krim, die sinds 1 januari 2014 onderdeel uitmaakt van de Veiligheidsregio IJsselland.

Mevrouw Hamberg begon als aspirant-brandwacht, werd vervolgens benoemd tot brandwacht, brandwacht 1e klasse en hoofdbrandwacht. Tenslotte werd ze bevorderd tot brandmeester. Zij was ploegleider van de ploeg De Krim. Daarnaast was mevrouw Hamberg ook preventiecontroleur, brandweerchauffeur en voertuigbediener.

Voor haar vrijwillige inzet gedurende ruim 20 jaar voor de brandweer en daarmee voor de veiligheid van mens en dier wordt mevrouw Hamberg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.