Bijeenkomst ‘Vrijwilligersverzekering en ondersteuning Vrijwilligersorganisaties‘

woensdag 04 december 2019 16:21

Op donderdag 16 januari 2020 om 15.00 uur houdt de gemeente Hardenberg de informatiebijeenkomst ‘Vrijwilligersverzekering en ondersteuning Vrijwilligersorganisaties’ in MFC De Baron in Dedemsvaart.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u antwoord op onder andere de volgende vragen: Waarvoor zijn vrijwilligers verzekerd? Kan mijn vereniging alle ‘eigen’ verzekeringen opzeggen? Moet een vereniging de vrijwilligers aanmelden?

In Hardenberg zijn heel veel vrijwilligers actief. Het is belangrijk dat alle vrijwilligers goed verzekerd zijn. De gemeente Hardenberg heeft daarom twee verzekeringspakketten afgesloten, die de risico’s van vrijwilligerswerk zo goed mogelijk afdekken tijdens het vrijwilligerswerk. De gemeente houdt een informatiemiddag waarbij de heer Arjan Mengerink van Centraal Beheer uitleg zal geven over de verzekeringen en u de mogelijkheid heeft tot het stellen van vragen.

Voor wie?

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor verenigingen en organisatie die werken met vrijwilligers.

Programma 16 januari 2020 | Multifunctioneel Centrum De Baron in Dedemsvaart
15.00 uur: Ontvangst
15.15 uur: Welkomstwoord wethouder Gitta Luiten
15.20 uur: Uitleg over ondersteuning vrijwilligersorganisatie
15.40 uur: Presentatie Arjan Mengerink Centraal Beheer
16.10 uur: Pauze met informatiestands over ondersteuning vrijwilligersorganisaties
16.30 uur: Presentatie Arjan Mengerink Centraal Beheer
17.00 uur: Borrelen en informatiestands over ondersteuning vrijwilligersorganisaties
17.30 uur: Einde

Tijdens de pauze en bij de borrel zijn er informatiestands aanwezig waar u terecht kunt voor verschillende ondersteuningsmogelijkheden waar u als vrijwilligersorganisatie gebruik van kunt maken. De onderwerpen bij de informatiestands zijn: Servicepunt Vrijwilligerswerk Stuw, Project Aan de Slag, Beursvloer en Hardenbergse Uitdaging. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.