Robin Slump ontvangt Jeugdlintje van Hardenberg 2019

donderdag 21 november 2019 12:13
Robin Slump ontvangt het jeugdlintje.

Voor zijn sportieve inzet voor verschillende goede doelen heeft de vijftienjarige Robin Slump uit Hardenberg vandaag het Jeugdlintje ontvangen. Op zijn school het Greijdanus kreeg hij, in het bijzijn van zijn familie, van burgemeester Jan Willem Wiggers de bijbehorende medaille en oorkonde uitgereikt.

Het Jeugdlintje van Hardenberg is ingesteld door de gemeenteraad van Hardenberg om de maatschappelijke inzet van jongeren voor de samenleving te belichten en belonen.

Afgelopen maanden konden inwoners van de gemeente Hardenberg jongeren nomineren voor het Jeugdlintje. Een onafhankelijke commissie, bestaande uit Jan Willem Wiggers (burgemeester), Jan Maarten Veurink (Theater de Voorveghter), Rogier Tiel-Groenestege (Vechtdal College), Kelly van Ginkel (jongerenwerker De Stuw) en Kyra Lamberink (sportvrouw van het jaar van Hardenberg), heeft al deze nominaties beoordeeld.

Advies
Op advies van deze commissie heeft het college van burgemeester en wethouders van Hardenberg besloten om Robin Slump het Jeugdlintje van Hardenberg toe te kennen. De jury spreekt veel waardering uit voor de vele keren dat Robin zich voor verschillende goede doelen heeft ingezet.

De vijftienjarige Robin Slump uit Hardenberg is een sportieve jongen die door mee te doen aan allerlei bijzondere sportacties, geld inzamelt voor goede doelen. Hij heeft in 2019 jaar drie keer de Alpe d’Huzes gefietst om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Geuzentocht
In juni 2020 fietst Robin van Harlingen naar Vlissingen tijdens de Geuzentocht. Hiermee wordt geld ingezameld voor de stichting ALS.

Naast deze sportieve prestaties heeft Robin in zijn vrije tijd de afgelopen jaren nog veel meer gedaan om geld in te zamelen voor goede doelen. Zo heeft hij auto's gewassen, geholpen in de bediening bij een benefietdiner, worsten verkocht, appels en stoofperen geschild en op de kerstmarkt gestaan.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.