Koninklijke Onderscheiding voor Janny Spijkerman-de Lange

maandag 04 november 2019 20:30

Burgemeester Jan Willem Wiggers van de gemeente Hardenberg heeft maandag 4 november een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Janny Spijkerman-de Lange uit Dedemsvaart. Mevrouw Spijkerman krijgt de onderscheiding voor haar langdurige vrijwillige inzet voor de weidevogelbescherming.

Mevrouw Spijkerman heeft zich gedurende een lange periode vrijwillig ingezet voor de bewustwording van de kwetsbare positie van weidevogels en het belang van de bescherming van de natuur in het algemeen.

Voor haar inzet is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke Onderscheiding werd maandagavond uitgereikt tijdens de najaarsvergadering van de vereniging 'Weidevogelbescherming Avereest'. Mevrouw Spijkerman nam tijdens deze vergadering afscheid als voorzitter van de vereniging.

Belang van het beschermen
Mevrouw Spijkerman-de Lange richtte in 1994, samen met haar echtgenoot de weidevogelvereniging op. Zij verzorgde het secretariaat van de vereniging en zorgde er daarnaast voor dat het belang van het beschermen van de weidevogels bij verschillende instanties en boeren onder de aandacht werd gebracht.

Na het overlijden van haar echtgenoot in 2015, destijds voorzitter, nam mevrouw Spijkerman ook het voorzitterschap van de vereniging voor haar rekening.

Mentor
Mevrouw Spijkerman werd door Landschap Overijssel aangewezen als mentor weidevogelbescherming. Ze geeft voorlichting op scholen en bedrijven, is lid van de redactie van 'Groen Bezig', het platform van alle bij Landschap Overijssel aangesloten vrijwilligers.

Ook was mevrouw Spijkerman betrokken bij de oprichting van de weidevogelvereniging Bezuiden de Vecht.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.