College van B&W bezoekt Brucht

maandag 04 november 2019 12:14

Het college van B&W bracht op vrijdagochtend 1 november een bezoek aan Brucht. Het college werd verwelkomt in buurthuis De Moat door Plaatselijk Belang Brucht. Voorzitter Heinrich Weitkamp vertelde in zijn welkomstwoord over de geschiedenis van Brucht en hoe het er nu aan toe gaat. Brucht is een hechte gemeenschap waar de saamhorigheid groot is.

Na ontvangst met koffie en thee gingen de burgemeester en wethouders met de huifkar een rondje door Brucht. Er werden drie bedrijven bezocht.

Als eerste bezocht het college gastouderopvang ’t Spookje. Hier komen elke dag kinderen tussen de 12 weken en 6 jaar oud. Gastouder Ineke Gerrits vertelde het gezelschap over het reilen en zeilen op de kinderopvang.

Vervolgens ging de huifkar verder naar de biovergister van de familie Lammers aan de Duitslandweg. Bedrijfsleider Erik Roelofs en de eigenaren Frits en Zientje Lammers praatten het college bij over de manier waarop gas en duurzame energie wordt gemaakt van mest en niet meer voor consumptie geschikte restproducten.

De laatste stop was bij de kleinschalige zorginstelling ’t Rechthoes. Hier krijgen jongeren met een sociale en/of geestelijke beperking 24 uur per dag begeleiding en dagbesteding. Er is plek voor maximaal tien bewoners. Sairien en Derk-Jan de Vries informeerden het college over deze instelling die tien jaar geleden is gestart in Den Velde. Ruim een jaar is de instelling gevestigd aan de Bruchterbeekweg in Brucht.

Gebiedswethouder Alwin te Rietstap bedankte Plaatselijk Belang Brucht voor de organisatie van het mooie werkbezoek en het interessante programma. Het is duidelijk dat er veel geïnvesteerd wordt door de ondernemers in Brucht.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.