Tags op de weg voor fietsverlichting

donderdag 17 oktober 2019 09:43
De wijkagent zet een tag op de straat.

Foto: Politie Hardenberg

Wijkagenten uit de gemeente Hardenberg hebben 'tags' op de weg gespoten om fietsers te wijzen op hun fietsverlichting. De actie maakt deel uit van een landelijke campagne van de ANWB.

Zo'n drieduizend (wijk)agenten hebben een sjabloon en spuitkrijt ontvangen om op wegen in heel Nederland de tag 'Zet je licht aan!' op de weg te spuiten. Ook in de gemeente Hardenberg is deze tag onderhand op verschillende plekken te zien.

Uit onderzoek blijkt dat na het zien van deze tag meer mensen hun licht aan doen. En dat komt de verkeersveiligheid ten goede. De spuitkrijt is biologisch afbreekbaar en blijft ongeveer zes weken zichtbaar voordat het vanzelf verdwijnt.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.