Op een makkelijke manier geld besparen?

woensdag 23 oktober 2019 17:06

Wilt u graag energie besparen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan kunt u advies vragen van een energiecoach. Een energiecoach is een getrainde vrijwilliger die u helpt om geld en energie te besparen.

De energiecoach komt op afspraak bij u thuis en loopt samen met u de woning door. Daarna wordt goed gekeken naar uw energieverbruik en uw energierekening. Op basis hiervan krijgt u praktische adviezen over hoe u het beste kunt besparen op uw energierekening. Deze adviezen zijn altijd gratis en vrijblijvend!

Energiecoach is een samenwerking tussen de gemeente Hardenberg, woningstichting Vechtdal Wonen en De Stuw. Wilt u advies van een Energiecoach? Mail dan naar energiecoach@destuw.nl of neem contact op met De Stuw via 0523-267 478.

Energie besparen met uw koelkast/vriezer
Met de laagdrempelige tips van de energiecoach kunt u vandaag nog de eerste stappen zetten richting energiebesparing. Bijvoorbeeld op gebied van koken. Hier alvast een aantal tips over hoe u energie kunt besparen met uw koelkast en vriezer:

  1. Ontdooi uw vriezer regelmatig. Met slechts twee millimeter ijs aan de binnenkant, verbruikt uw vriezer tien procent minder energie.
  2. Laat warm eten eerst afkoelen voordat u het in de vriezer zet.
  3. Heeft u een extra koelkast? Door deze op een koele plek neer te zetten, zoals in de garage, bespaart u energie.
  4. Zorg ervoor dat uw koelkastdeur goed sluit, zodat er geen kou weglekt.
  5. Laat diepvriesproducten langzaam in de koelkast ontdooien in plaats van in de magnetron.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.