Igor Smirnov exposeert in het gemeentehuis van Hardenberg

maandag 14 oktober 2019 10:23

Kunstenaar Igor Smirnov uit Hardenberg exposeert vanaf dinsdag 15 oktober in het Hardenbergse gemeentehuis. Zijn werk is tot donderdag 27 februari 2020 te zien op de eerste etage, tijdens openingstijden van het gemeentehuis.

Igor Smirnov werd in 1975 geboren in het Russische St. Petersburg. Hij is een veelzijdig schilder die erin slaagt de moderne tijd treffend vast te leggen in zijn meestal kleurrijke schilderijen. Soms in het alledaagse, soms in het absurde.

Het werk van Smirnov gaat over het vastleggen van tijd, het idee dat je deelgenoot kan worden van iemands verleden door iemand te raken. Zijn schilderproces is een zoektocht naar vrijheid en overwinning van angst.

Museum De Fundatie
De schilderijen van Igor Smirnov zijn te zien op de eerste verdieping van het gemeentehuis, in de ruimte naast het bedrijfsrestaurant.

Er is tijdens de openingstijden van het gemeentehuis nog meer kunst te bekijken. In samenwerking met museum De Fundatie worden werken van dit museum tentoongesteld in de hal van het gemeentehuis, hier hangt ook de boom van kunstenaar Maartje Korstanje. Daarnaast is in het bedrijfsrestaurant elke drie maanden een nieuwe tentoonstelling met werk van een lokale kunstenaar te bekijken.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.