Stimuleringsprijs voor Ommerschans, natuurmagazine en streekmarkt Dedemsvaart

dinsdag 17 september 2019 16:30

Platform Gastvrij Hardenberg maakt drie winnaars stimuleringsprijs bekend: 'Het Vechtdal binnenstebuiten', 'Ommerschans, een schans met vele verhalen' en 'streekmarkt Dedemsvaart'. Woensdag 17 september overhandigde wethouder Alwin te Rietstap de prijzen.

Met de stimuleringsregeling geeft het Platform Gastvrij Hardenberg financiële ondersteuning aan initiatieven of ideeën die een bijdrage leveren aan een sterke vrijetijdseconomie in de regio Hardenberg.

De promotiestichting Dedemsvaart ontvangt voor de organisatie van streekmarkt Dedemsvaart € 1.000, Ommerschans ontvangt voor de doorontwikkeling € 3.000 en NAC De Koppel ontvangt voor de ontwikkeling van een magazine met natuurfoto's € 1.000.

Het Vechtdal binnenstebuiten
Het Anjerpunt Hardenberg wil samen met IVN Hardenberg Gramsbergen en het IP Hardenberg een magazine maken over de natuur. Het magazine biedt verhalen van de lokale natuurgidsen, de echte gebiedskenners, met hun ontdekkingen en beelden, en hun suggesties waar je die natuur het best (verantwoord) kunt beleven. 

Ommerschans
Met meerdere partijen wil men de Ommerschans op een eigentijdse manier 'beleefbaar' maken voor bezoekers. Het doel hiervan is om de vele verhalen over het gebied te tonen.

De stimuleringsprijs wordt ingezet voor de doorontwikkeling van de Ommerschans. Dit project draagt bij aan de herinrichting van de schans, het bezoekerscentrum in de Veldzichthoeve en de uitstapjes en activiteiten waar de indrukwekkende historie van de Ommerschans centraal staat. 

Streekmarkt Dedemsvaart

De streekmarkt is een themamarkt met streekeigen producten waar (agrarische) bedrijven, hobbyisten en liefhebbers hun artikelen in vaak sfeervolle standjes uitstallen. Op de streekmarkt kunnen bezoekers proeven, proberen en tekst en uitleg krijgen van de producent. Deze producent heeft alles zelf gemaakt of geplant en geoogst.  

Stimuleringsregeling 2019
In het najaar van 2019 wordt de stimuleringsregeling voor de tweede keer dit jaar weer opengesteld. Houd hiervoor de gemeentelijke informatiepagina's en sociale media in de gaten.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.