Spreekuur van GrensInfoPunt op woensdag 18 september

vrijdag 06 september 2019 00:00

Het GrensInfoPunt van de EUREGIO houdt op woensdag 18 september 2019 van 09.30 tot 13.00 uur een groot spreekuur in het gemeentehuis aan het Stephanuspark 1 in Hardenberg. U hoeft zich niet aan te melden voor dit spreekuur.

U kunt tijdens het spreekuur terecht met vragen over het wonen of werken in Duitsland. Wat komt er allemaal bij kijken wanneer u in Duitsland werkt? Hoe zit het met de belastingaangifte wanneer u binnen één kalenderjaar in Nederland en Duitsland hebt gewerkt? Wat zijn de gevolgen voor uw pensioen wanneer u jarenlang niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland werkzaam bent geweest? En waar moet u op letten wanneer u uiteindelijk toch besluit om naar Duitsland te verhuizen?

Werkgevers en werknemers kunnen tijdens dit spreekuur terecht met hun vragen over onder andere sociale zekerheid, belastingen en arbeidsrecht. Ook mensen die zijn geïnteresseerd in een baan in Duitsland of naar Duitsland willen emigreren, kunnen hier hun vragen stellen.

Onafhankelijk
Naast adviseurs van het GrensInfoPunt zijn er vertegenwoordigers van de Belastingdienst, de Duitse Finanzverwaltung, de Deutsche Rentenversicherung, UWV, de Sociale Verzekeringsbank (Bureau voor Duitse Zaken) en de AOK Niedersachsen aanwezig. De informatie is gratis en onafhankelijk; een afspraak maken is niet nodig.

Voor meer informatie, of voor het maken van een persoonlijke afspraak kunt u contact opnemen met het GrensInfoPunt. Dit kan telefonisch via 053 460 51 51, of per e-mail op grensinfopunt@euregio.eu. Kijk voor meer informatie op de website www.grensinfopunt.eu.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.