Inspiratieavond over ledenbehoud sportverenigingen

vrijdag 20 september 2019 10:35

Hoe kun je leden in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar behouden voor uw sportvereniging? Die vraag staat centraal tijdens een bijeenkomst op woensdagvond 25 september van 19.00 tot 21.00 uur bij de Gashouder aan de Langewijk 162 in Dedemsvaart. Deze bijeenkomst is bedoeld voor bestuurs- en commissieleden, jeugdtrainers en vooral ook voor jeugdleden (vanaf 12 jaar). Deelnemers krijgen tijdens deze avond nuttige handvatten en tips om direct mee aan de slag te gaan.

Het aantal leden in de leeftijd van 12 tot 18 jaar lopen bij sportverenigingen flink terug. Dat is onder meer gebleken uit cijfers van de jeugdsportmonitor in Hardenberg en onderzoek van Kenniscentrum Sport. Het aantal loopt zo'n 15 procent terug ten opzichte van het aantal leden in de leeftijd van 10 tot met 14 jaar.

En dat terwijl sporten belangrijk is voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 18 jaar. Voor bijvoorbeeld de gezondheid, de ontwikkeling en voor het plezier.

Factoren
Samen met het Kenniscentrum Sport helpt de gemeente Hardenberg sportverenigingen met het binden en behouden van leden in deze leeftijdsgroep. Dit wordt tijdens een inspirerende bijeenkomst gedaan aan de hand van 14 verschillende factoren, waarom jongeren stoppen bij een vereniging.

Verenigingen krijgen tijdens de bijeenkomst op 25 september handvatten om jongeren te behouden en bovendien te betrekken en te binden aan een vereniging. Ook wordt gesproken over de invloed van trainers, ouders en de vereniging op jongeren. Daarnaast krijgen deelnemers tips over het inrichten van een vereniging als een veilige gezonde omgeving waar jongeren zich nog beter kunnen ontwikkelen.

Aanmelden voor de bijeenkomst op 25 september kan tot maandag 23 september via gewoongezond@hardenberg.nl.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.