Gratis cursus 'werken met de digitale overheid'

donderdag 26 september 2019 08:50

Tegenwoordig kunt u veel zaken zelf regelen via internet. Zoals een verhuizing doorgeven, belastingaangifte doen, huurtoeslag aanvragen. Dit kan best lastig zijn, vooral als u niet zo handig bent met een computer en met internet. Als u dit graag wilt leren, kunt u de gratis cursus 'werken met de e-overheid' volgen.

In de cursus leert u stap voor stap om steeds meer via internet zelf te regelen. Het is wel belangrijk dat u basisvaardigheden van de computer beheerst voor het volgen van deze cursus.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Eén bijeenkomst is volledig gericht op de digitale dienstverlening van de gemeente Hardenberg. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde docent. Hij geeft u uitleg en begeleiding. Bij de start van de cursus ontvangen alle cursisten een werkboek.

Start van de cursus
Er worden cursussen gegeven in Balkbrug, Dedemsvaart en Hardenberg. De cursus in Balkbrug is al gestart. Voor de cursus in Dedemsvaart en Hardenberg kunt u zich nog opgeven:

  • Bibliotheek Dedemsvaart (de Baron, Julianastraat 54)
    Dinsdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur
    1 oktober, 8 oktober, 15 oktober en 22 oktober
  • Bibliotheek Hardenberg (LOC-gebouw, Parkweg 1a5)
    Maandagmiddagen van 13.30 tot 15.30 uur
    4 november, 11 november, 18 november en 25 november

Als u wilt deelnemen aan de gratis cursus, dan kunt u zich aanmelden via info@bibliotheekhardenberg.nl of via 0523 270 271. Voor meer informatie over de cursus kunt u kijken op www.digisterker.nl.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.