Eén loket voor aanvragen ondersteuning kinderen

vrijdag 13 september 2019 09:22
De feestelijke aftrap.

De gemeente Hardenberg heeft vanaf half september 2019 één digitaal loket voor alle jeugdfondsen: 'Samen voor alle kinderen'. Hiermee wordt het aanvragen van een financiële ondersteuning voor culturele, educatieve en sportactiviteiten voor kinderen en jongeren eenvoudiger en makkelijker. De gemeente Hardenberg is de eerste gemeente in Overijssel die de ondersteuning voor kinderen uit gezinnen met weinig geld zo aanbiedt.

Schoolreisjes, sporten, muziekles een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt heel gewoon dat alle kinderen in de gemeente dit kunnen doen. Maar niet iedere ouder kan dit betalen. 1 op de 9 kinderen groeit namelijk op in armoede. Gemiddeld 3 kinderen per klas.

Gelijke kansen voor alle kinderen "Voor kinderen is het heel belangrijk dat ze gewoon mee kunnen doen. Net als alle andere kinderen", zegt wethouder Gitta Luiten. "Ook als er thuis niet genoeg geld is. Want geen enkel kind verdient het om door armoede langs de zijlijn te staan. Ieder kind moet mee kunnen doen, of het nou gaat om een schoolreisje gaat, muziekles of lidmaatschap van een sportvereniging."

Aanvragen eenvoudiger
Er zijn veel stichtingen of organisaties die kinderen uit gezinnen met weinig geld ondersteunen. Zowel landelijk als lokaal. Voor ouders en tussenpersonen, zoals scholen of sportverenigingen, was het echter vaak een zoektocht bij welk fonds ze een bijdrage konden vragen.

Door het aanbod via één digitaal loket aan te bieden hoeven aanvragers zich niet meer te melden bij verschillende aanbieders. Zo wordt het aanvragen een stuk eenvoudiger. Ook ouders die het vervelend vinden om hulp te vragen, kunnen het op deze manier zelf regelen.

Meer over Samen voor alle kinderen

Deelnemende fondsen
Uniek aan het Hardenbergse loket is dat naast de landelijke jeugdfondsen ook de lokale Stichting Vecht voor Jeugd meedoet. Verder wil de gemeente uiteindelijk meer lokale initiatieven aan laten sluiten bij 'Samen voor alle kinderen'.

De deelnemende fondsen zijn:

  • Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel
  • Stichting Leergeld IJssel en Vecht
  • Stichting Jarige Job
  • Nationaal Fonds Kinderhulp
  • Stichting Vecht voor Jeugd (gemeente Hardenberg)

Feestelijke aftrap
Tijdens de feestelijke aftrap op 12 september in het gemeentehuis opende wethouder Gitta Luiten, samen met vertegenwoordigers van de deelnemende fondsen het nieuwe digitale loket.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.