Dorpsbijeenkomst IJslands Model in Dedemsvaart

donderdag 19 september 2019 12:13

Op donderdag 10 oktober vindt er in de Gashouder in Dedemsvaart een bijeenkomst plaats over het IJslands Model. Tijdens de avond wordt meer verteld over deze aanpak die in IJsland goed heeft gewerkt om het middelengebruik onder jongeren te verminderen. Hoofddoel van de avond is echter het gesprek aangaan met iedereen die bij de jongeren betrokken is.

We willen allemaal dat het goed gaat met onze jongeren. Maar soms zijn de verleidingen groot als het gaat om drank, drugs en alcohol. De gemeente Hardenberg onderzoekt of de aanpak die in IJsland goed heeft gewerkt, ook in onze gemeente kan werken. Zodat onze jongeren gezondere keuzes maken. We starten met het IJslands Model in Dedemsvaart.

We nodigen u van harte uit voor een dorpsbijeenkomst op donderdag 10 oktober 2019 in de Gashouder in Dedemsvaart. Tijdens deze avond, vertellen we meer over het IJslands Model, over de resultaten van het onderzoek onder jongeren in Dedemsvaart en hoe we gestart zijn. Maar vooral willen we met u in gesprek over hoe we verder gaan.  

Doet u mee om van het IJslands Model een Dedemsvaarts Model te maken?

Programma
19.45 uur: inloop met koffie/thee
20.00 uur: welkom door wethouder Alwin te Rietstap
20.10 uur: Urban Arts & Sports dansdemonstratie
20.15 uur: terugblik Kotermeersessies
20.20 uur: Jeroen de Greeff, Trimbos Instituut
20.40 uur: interactieve sessie
21.15 uur: afsluiting met een hapje en een fris drankje

Aanmelden
We vinden het fijn om te weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Wilt u zich daarom aanmelden via aanmelden@hardenberg.nl.

Kijk op Hardenberg

Nieuwsberichten en aankondigingen van de gemeente worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren in de rubriek 'Kijk op Hardenberg'. Deze edities zijn ook digitaal beschikbaar.

Bekendmakingen

Informatie over aangevraagde vergunningen en bestemmingsplannen worden wekelijks gepubliceerd in weekblad De Toren. Deze bekendmakingen zijn ook digitaal beschikbaar.