Kavelreserveringsregeling

U wilt de financiering rond krijgen en kijken of uw bouwplan op de kavel past? De gemeente houdt de kavel tijdelijk voor u beschikbaar.

Als u interesse heeft in een beschikbare kavel, kunt u contact opnemen met het Woonteam van de gemeente Hardenberg om de mogelijkheden voor de betreffende kavel te bespreken. Vervolgens kunt u een kavel reserveren.

Na reservering heeft u vier maanden de tijd om te kijken of u de financiering rond kunt krijgen en of het door u gewenste bouwplan op de kavel past. Tijdens deze reserveringsperiode wordt de kavel door de gemeente voor u beschikbaar gehouden. De kosten voor deze reserveringsperiode bedragen € 400.

Verlengen reservering

Als u na deze reserveringsperiode van vier maanden de kavel wilt aanschaffen, kunt u de reservering met nog eens zes maanden verlengen. Dat geeft u de mogelijkheid om uw huidige woning te koop te zetten. De kosten voor deze extra verlenging bedragen € 1.000.

Zolang er voor de kavel van uw keuze geen andere gegadigden zijn, heeft u de mogelijkheid om na bovenstaande verlenging van zes maanden de reservering maximaal drie keer met een maand te verlengen. Deze verlenging bedraagt € 100 per maand.

U ontvangt alle bedragen retour na aankoop van de kavel.

Woonteam

Hebt u interesse in een bouwkavel in de gemeente Hardenberg? Voor ondersteuning bij het aankoopproces kunt u terecht bij het Woonteam.