Uitnodiging om je ervaringen te delen

Voor mensen die blind, slechtziend, slechthorend of doof zijn, mensen met een lichamelijke beperking & raadsleden van de gemeente Hardenberg.

Help je mee de toegankelijkheid in gemeente Hardenberg te vergroten?

De werkgroep inclusieve samenleving gaat graag in gesprek met mensen die blind, slechtziend, slechthorend of doof zijn. En met mensen met een lichamelijke beperking. Wil jij vertellen hoe toegankelijk de gemeente Hardenberg is? Of wat er verbeterd kan worden? 

Meld je dan aan door te mailen naar inclusie@hardenberg.nl.

Aanmelden kan tot en met 22 juni 2022. Deelname is gratis. Geef bij de aanmelding door welke beperking jij hebt. Of er een gebarentolk nodig is. En of wij rekening moeten houden met dieetwensen of allergieën.

Waarom deze uitnodiging?

De werkgroep inclusieve samenleving van de gemeente Hardenberg vindt de ervaringen van haar inwoners belangrijk. Deze uitnodiging is speciaal voor inwoners die blind, slechtziend, slechthorend of doof zijn. En voor mensen met een lichamelijke beperking, die niet door ouderdom is ontstaan.

De werkgroep wil graag weten hoe toegankelijk de gemeente Hardenberg is. Zij wil weten wat er goed gaat in de gemeente. En wat er nog beter kan. Ook raadsleden van de gemeente Hardenberg worden uitgenodigd.

We gaan met elkaar in gesprek tijdens een driegangen-diner. Bij elke gang wordt een ander thema besproken. De thema’s die we gaan bespreken zijn: Werk, Woonomgeving en Vrije Tijd.

Woensdag 29 juni 2022

Locatie: De Ganzenhoeve
(Holthonerweg 9, 7779 DE Holthone)
Tijd: van 16.30-19.30 uur

Programma

Inloop met drankje 16.30-17.00 uur
Voorgerecht (gespreksronde 1) 17.00-17.45 uur
Hoofdgerecht (gespreksronde 2) 17.45-18.30 uur
Nagerecht (gespreksronde 3) 18.30-19.15 uur
Afsluiting 19.15-19.30 uur

Werkgroep inclusieve samenleving

De werkgroep inclusieve samenleving zet zich in om iedereen in de gemeente mee te laten doen. In de werkgroep zitten raadsleden, het Platform Inclusief gemeente Hardenberg, leden van de participatieraad, werknemers van de gemeentelijke organisatie, en er is een onafhankelijke voorzitter.

In oktober van dit jaar organiseert de werkgroep inclusieve samenleving nog een bijeenkomst om ervaringen te delen. Dan worden de mensen uitgenodigd met een verstandelijke beperking en mensen die moeite hebben met taal.