Leerwerkloket regio Zwolle

Is het tijd voor een volgende stap in uw carrière of wilt u eindelijk doen wat u echt leuk vindt? Bent u op zoek naar een baan, maar hebt u niet de juiste (voor)opleiding? Het Leerwerkloket regio Zwolle helpt u op weg naar de nieuwe stap in uw loopbaan.

Bij het Leerwerkloket kunt u terecht voor een adviesgesprek om te ontdekken in welk beroep uw talenten en kwaliteiten tot hun recht komen. Als u nog niet de juiste opleiding hebt, wordt gezocht naar een opleiding die bij uw beroep past. Met een diploma of certificaat staat u een stuk sterker op de arbeidsmarkt en bij uw huidige of toekomstige werkgever.

Testen
Als u nog geen idee hebt van de richting die u op wilt of in welk vakgebied uw interesse ligt, kunt u via het Leerwerkloket eerst een aantal testen doen. Aan de hand van de uitslag wordt samen met u gekeken welk werk en eventuele opleiding bij u past.

Ervaringscertificaat
Leren doet u niet alleen door het volgen van een opleiding, maar ook in uw dagelijkse werkomgeving en in uw vrije tijd. Bijvoorbeeld tijdens vrijwilligerswerk of het uitoefenen van uw hobby's. Deze kennis en kunde, kunt u vastleggen in een Ervaringscertificaat (EVC).

Leerwerkarrangementen
Het Leerwerkloket regio Zwolle wil u begeleiden naar werk. Daarvoor hebben ze een aantal leerwerkarrangementen in de regio Zwolle.

Financiële regelingen
Op de website van Leren en Werken vindt u ook informatie over de financiële regelingen die er zijn vanuit de overheid, het bedrijfsleven, UWV en gemeenten om werkend leren te stimuleren. Op www.lerenenwerken.nl vindt u nog veel meer informatie, bijvoorbeeld over wat kansrijke beroepen zijn en de waardering van een buitenlands diploma.

Uw vraag aan Samen Doen

Gaat er iets niet helemaal goed op het gebied van werk, welzijn, wonen of zorg? Wij helpen u graag.

Inloopuren

De teams van Samen Doen houden elke week een inloopuur. Bekijk een overzicht met inloopuren.