Ondersteuning bij laag inkomen

Kinderen en volwassenen die sociale, sociaal-culturele, sportieve of educatieve activiteiten niet zelf kunnen betalen, komen in aanmerking voor een tegemoetkoming uit het Sociaal Cultureel Fonds, of het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel.

Bekijk hieronder een overzicht van beschikbare regelingen in de gemeente Hardenberg.

Collectieve zorgverzekering

Via deze collectieve zorgverzekering van de gemeente profiteert u van een uitgebreide dekking en ontvangt u een korting op de premie.

Sociaal Cultureel Fonds

Voor een tegemoetkoming bij sociale, sociaal-culturele, sportieve of educatieve activiteiten is voor inwoners uit de gemeente Hardenberg het Sociaal Cultureel Fonds beschikbaar. De tegemoetkoming uit het Sociaal Cultureel Fonds is gebaseerd op basis van leeftijd.

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Kinderen in de gemeente Hardenberg die door geldgebrek thuis niet kunnen meedoen aan culturele of sportieve activiteiten, kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel. Het fonds is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 17 jaar. En voor een zwemles al vanaf 5 jaar.

Vecht voor Jeugd

Elke kind verdient een kans. Dat is het motto van de stichting Vecht voor Jeugd. Deze stichting geeft jongeren tot en met 17 jaar financiƫle en/of materiƫle steun op cultureel, educatief of sportief gebied.

Meldingsformulier

Als u belemmeringen ervaart op het gebied van werk, welzijn, wonen, zorg en u heeft ondersteuning nodig, dan kunt u zich melden bij de gemeente.

Inloopuren

De Samen Doen-teams houden regelmatig een inloopuur in hun gebied. Bekijk een overzicht met inloopuren.

Sociaal ombudsvrouw

Als u vragen, zorgen of klachten heeft die te maken hebben met zorg, jeugd, werk en inkomen, dan kunt u kosteloos contact opnemen met de sociaal ombudsvrouw.