Euregio

Wie werkt in Duitsland en woont u in Nederland, of andersom, krijgt te maken met verschillen in de regels en wetten. Euregio biedt hierbij ondersteuning.

Euregio is een Nederlands-Duits samenwerkingsverband. Euregio verstrekt informatie over wonen, werken en studeren in het buurland.

Dit gebeurt onder meer door spreekuren in het gemeentehuis van Hardenberg. Tijdens deze spreekuren kunnen inwoners terecht met vragen rond werken en studeren in het buurland en sociale verzekeringen (zoals AOW, WAO, zorgverzekering, pensioen, werkloosheid).

Ook op algemene vragen over verhuizen naar het buurland kan informatie worden verkregen. Voor het beantwoorden van vragen zijn specialisten aanwezig van de Belastingdienst, het Finanzamt, Sociale Verzekeringsbank en Deutsche Renten-versicherung aanwezig. Voor het spreekuur hoeft u zich niet aan te melden.

Meer informatie is te verkrijgen op de website www.euregio.nl.

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het digitale contactformulier.

Bel mij terug

Heeft u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.