Ondersteuningsmogelijkheden vrijwilligers

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk De Stuw ondersteunt in de gemeente Hardenberg vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en non-profit organisaties die met vrijwilligers (willen) werken.

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hardenberg:

  • bemiddelt tussen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties;
  • geeft informatie en advies;
  • behartigt de belangen van vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties;
  • promoot vrijwilligerswerk;
  • verzorgt deskundigheidsbevordering voor  vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties;
  • kan intensief ondersteunen op bestuurlijk niveau  (Vliegende Brigade).

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk is een instelling voor vrijwillige maatschappelijke inzet die zich richt op het bevorderen van betrokkenheid, maatschappelijke participatie en vrijwilligerswerk in het algemeen. Het Servicepunt zoekt bij het uitvoeren van haar werk samenwerking met lokale en bovenlokale organisaties.

U wilt een vacature plaatsen?
Via de online vacaturebank van het Servicepunt kunnen organisaties zich aanmelden en hun eventuele vacatures plaatsen. De medewerker van het servicepunt bekijkt alle vacatures voordat ze geplaatst worden en probeert veel gestelde vragen van te voren al duidelijk te krijgen.

U zoekt vrijwilligerswerk?
Mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk kunnen zich online aanmelden of rechtstreeks contact opnemen met het Servicepunt en worden vervolgens uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens dit gesprek wordt ingegaan op de wens van de (toekomstige) vrijwilliger. Wat kan iemand, wat wil iemand wel/niet. Door een zeer persoonlijke aanpak maakt het Servicepunt verbindingen tussen de vrijwilliger en een organisatie.

Contactgegevens
Stichting  De Stuw Hardenberg
De Stuwdijk 4
7772 AW Hardenberg
Telefoon: 0523-267478
E-mail: info@destuw.nl
Internet: www.destuw.nl

Afspraak maken

Een product of dienst aanvragen? De medewerkers van de Publieksdienst helpen u graag. Maak voor uw bezoek eerst online een afspraak.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.