Jeugdlintje

Op vrijdag 27 november 2020 wordt voor de vierde keer in Hardenberg het Jeugdlintje uitgereikt. Dit is een speciale onderscheiding voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen.

Dat kan van alles zijn, denk bijvoorbeeld aan: geld inzamelen voor een goed doel, afgelopen jaar geruime tijd ouderen of zieken hebben geholpen, vrijwilligerswerk hebben gedaan bij een vereniging. Of kinderen en jongeren die een 'heldendaad' of een bijzondere prestatie hebben verricht.

Een held mag in het zonnetje gezet worden! Als blijk van waardering wil de gemeente Hardenberg de maatschappelijke betrokkenheid van kinderen en jongeren stimuleren.

Voor wie?

Het Jeugdlintje is er voor kinderen en jongeren die:

  • woonachtig zijn in de gemeente Hardenberg;
  • jonger zijn dan 18 jaar;
  • zich vrijwillig inzetten voor een ander, een vereniging of instantie of voor (delen van de) de gemeente Hardenberg. Deze inzet moet minimaal een half jaar hebben geduurd in het afgelopen kalenderjaar. Of;
  • een bijzondere prestatie of daad hebben geleverd of;
  • een goed initiatief hebben genomen.

Afhankelijk van het aantal inzendingen reikt de gemeente Hardenberg jaarlijks maximaal vijf Jeugdlintjes uit.

Aanmelden

Kent u een held en is hij of zij jonger dan 18 jaar en heeft deze persoon iets bijzonders gedaan voor iemand anders? Wilt u hem of haar in het zonnetje zetten? Aarzel dan niet en meld diegene dan aan voor het jeugdlintje!

Hiervoor kunt u het online aanmeldformulier gebruiken. Doe dit uiterlijk op woensdag 4 november 2020. De binnengekomen aanmeldingen worden beoordeeld door een speciale jury.

Naar het aanmeldformulier

Geef op het formulier minimaal één referentie aan, die niet tot dezelfde familie behoort. De gemeente Hardenberg kan deze referenties benaderen bij de behandeling van het voorstel.

Meer informatie

Voor meer informatie, of met vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met de gemeente Hardenberg. Dit kan via het telefoonnummer 14 0523. U kunt ook een e-mail sturen naar jeugdlintje@hardenberg.nl.

Wil je op de hoogte blijven? Like dan de pagina van de gemeente Hardenberg op Facebook.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Publieksdienst. U kunt hiervoor gebruikmaken van het online contactformulier.

Bel mij terug

Hebt u een vraag of opmerking voor de gemeente? Laat uw nummer achter en wij bellen u terug.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen de gemeente Hardenberg? Meld u dan aan voor één van de nieuwsbrieven.