Bijeenkomst vrijwilligersverzekering

Verenigingen en organisaties kunnen voor hun vrijwilligers gebruik maken van de vrijwilligersverzekering van de gemeente Hardenberg. Tijdens een informatiebijeenkomst op donderdag 16 januari 2020 van 15.00 tot 17. 30 uur in multifunctioneel Centrum De Baron in Dedemsvaart krijgt u meer informatie over het gebruik van deze verzekering.

Om het vrijwilligerswerk te stimuleren, heeft de gemeente Hardenberg twee verzekeringspakketten afgesloten. Deze pakketten dekken de aansprakelijkheid en financiële risico's van vrijwilligerswerk voor organisaties en verenigingen zo goed mogelijk af.

Tijdens de informatiebijeenkomst geeft Arjan Mengerink van Centraal Beheer uitleg over de verzekering. U krijgt ook de mogelijkheid om vragen te stellen. Aan bod komen onder meer de volgende onderwerpen:

  • Waarvoor zijn vrijwilligers verzekerd?
  • Welke risico's lopen verenigingen of stichtingen?
  • Kan mijn vereniging alle ‘eigen’ verzekeringen opzeggen?
  • Moet een vereniging de vrijwilligers aanmelden?
  • Wat moet ik doen bij schade?

Aanmelden

Deelname aan de informatiebijeenkomst is gratis. Wel is het nodig dat u zich vooraf online aanmeldt.

Aanmelden voor de informatiebijeenkomst

Programma

De informatiebijeenkomst wordt donderdag 16 januari 2020 van 15.00 tot 17.30 uur gehouden in multifunctioneel Centrum De Baron aan de Julianastraat 54 in Dedemsvaart. Het programma is als volgt:

15.00 uur: ontvangst
15.15 uur: welkomstwoord wethouder Gitta Luiten
15.20 uur: uitleg over ondersteuning vrijwilligersorganisatie
15.40 uur: presentatie Arjan Mengerink (Centraal Beheer)
16.10 uur: pauze
16.30 uur: presentatie Arjan Mengerink (Centraal Beheer)
17.00 uur: borrel
17.30 uur: einde

Informatiestands
Bij de uitleg over ondersteuning vrijwilligersorganisatie krijgt u meer informatie hoe u gebruik kunt maken van de volgende initiatieven:

  • Servicepunt Vrijwilligerswerk Stuw
  • Project Aan de Slag
  • Beursvloer
  • Hardenbergse Uitdaging

Deze organisaties zijn tijdens de informatiemiddag ook met een informatiestand aanwezig. Tijdens de pauze en bij de afsluitende borrel kunt u bij deze stands terecht voor meer informatie.

Meldingsformulier

Als u belemmeringen ervaart op het gebied van werk, welzijn, wonen, zorg en u heeft ondersteuning nodig, dan kunt u zich melden bij de gemeente.

Inloopuren

De Samen Doen-teams houden regelmatig een inloopuur in hun gebied. Bekijk een overzicht met inloopuren.

Sociaal ombudsvrouw

Als u vragen, zorgen of klachten heeft die te maken hebben met zorg, jeugd, werk en inkomen, dan kunt u kosteloos contact opnemen met de sociaal ombudsvrouw.