Hulp bij wonen en huisvesting

Bent u op zoek naar een woning? Dan kunt u zich inschrijven bij de woningcoöperatie. Als u niet zelfstandig kunt wonen, zijn er organisaties die u kunnen helpen.

Woonruimte huren is mogelijk via:

  • Woningstichting Vechtdal Wonen: u kunt zich inschrijven vanaf 18 jaar.
  • Particuliere verhuur: u kunt via internet of de krant beschikbare woningruimte zoeken.

Met spoed woonruimte nodig
Hebt u door bijvoorbeeld een scheiding, een gedwongen verkoop van uw woning, of door het overlijden van uw ouders met spoed een tijdelijke woning nodig? Vechtdal Wonen biedt Tiny Houses aan waar u maximaal 2 jaar kunt wonen.

Als u dakloos wordt
Hebt u door omstandigheden geen dak boven uw hoofd? Dan kun u terecht bij de Herberg in Zwolle. U krijgt hier een bed, bad en brood. Bij de Herberg in Zwolle helpen ze u om uw leven weer op de rit te krijgen.

Beschermd wonen
Kunt u niet (meer) zelfstandig wonen? Dan kunt u terecht bij organisaties voor beschermd (begeleid) wonen en zelfstandig wonen met ondersteuning. Meer hierover leest u op de website van GGD IJsselland.

Voor het wonen in een verpleeghuis, een instelling voor mensen met een handicap of een ggz-instelling hebt u een Wlz-indicatie nodig.

Langer zelfstandig wonen
Wilt u langer in uw eigen woning blijven wonen? Met kleine aanpassingen is dat al mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan steunen voor in de badkamer of het toilet. Ga voor meer tips naar de website www.langzultuwonen.nl.

Hulpmiddelen kunt u kopen in een winkel of bouwmarkt. Of huren via onder andere:

Via De Stuw in Hardenberg kunt u mogelijk hulp krijgen van een vrijwilliger bij het plaatsen van de hulpmiddelen, als u dit zelf niet kunt.

Een expert denkt met u mee
Neem contact op met Samen Doen als het toch niet lukt om zelfstandig in uw woning te blijven wonen. Samen met een consulent kijken we naar de bereikbaarheid, toegankelijkheid en de bruikbaarheid van uw woning. Ook heeft het wijkteam een expert op het gebied van wonen die met u mee kan denken.

Uw vraag aan Samen Doen

Gaat er iets niet helemaal goed op het gebied van werk, welzijn, wonen of zorg? Wij helpen u graag.

Inloopuren

De teams van Samen Doen houden elke week een inloopuur. Bekijk een overzicht met inloopuren.