Hulp bij wonen en huisvesting

Bent u op zoek naar een woning? Dan kunt u zich inschrijven bij de woningcoöperatie. Als u niet zelfstandig kunt wonen, zijn er organisaties die u kunnen helpen.

Woonruimte huren is mogelijk via:

  • Woningstichting Vechtdal Wonen: u kunt zich inschrijven vanaf 18 jaar.
  • Particuliere verhuur: u kunt via internet of de krant beschikbare woningruimte zoeken.

Met spoed woonruimte nodig

Hebt u door bijvoorbeeld een scheiding, een gedwongen verkoop van uw woning, of door het overlijden van uw ouders met spoed een tijdelijke woning nodig? Vechtdal Wonen biedt Tiny Houses aan waar u maximaal 2 jaar kunt wonen.

Als u dakloos wordt

Hebt u door omstandigheden geen dak boven uw hoofd? Dan kun u terecht bij de Herberg in Zwolle. U krijgt hier een bed, bad en brood. Bij de Herberg in Zwolle helpen ze u om uw leven weer op de rit te krijgen.

Beschermd wonen

Kunt u niet (meer) zelfstandig wonen? Dan kunt u terecht bij organisaties voor beschermd (begeleid) wonen en zelfstandig wonen met ondersteuning. Meer hierover leest u op de website van GGD IJsselland.

Voor het wonen in een verpleeghuis, een instelling voor mensen met een handicap of een ggz-instelling hebt u een Wlz-indicatie nodig.

Langer zelfstandig wonen

Wilt u langer in uw eigen woning blijven wonen? Met kleine aanpassingen is dat al mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan steunen voor in de badkamer of het toilet. Ga voor meer tips naar de website www.langzultuwonen.nl.

Hulpmiddelen kunt u kopen in een winkel of bouwmarkt. Of huren via onder andere:

Via De Stuw in Hardenberg kunt u mogelijk hulp krijgen van een vrijwilliger bij het plaatsen van de hulpmiddelen, als u dit zelf niet kunt.

Heeft u begeleiding nodig?

Heeft u begeleiding nodig bij zelfstandig wonen? Dan kan de consulent van Samen Doen met u meedenken.

Uw vraag aan Samen Doen

Gaat er iets niet helemaal goed op het gebied van werk, welzijn, wonen of zorg? Wij helpen u graag.

Inloopuren

De teams van Samen Doen houden elke week een inloopuur. Bekijk een overzicht met inloopuren.