Hulp bij het huishouden

Soms hebt u door een gezondheidsprobleem hulp nodig bij uw huishouden. Wanneer dit tijdelijk is dan lukt het mensen meestal om een partner, huisgenoot, familie of buur te vragen die kan helpen. Daarnaast kunt u kijken of er een vrijwilliger is die dit voor u kunt doen.

Mocht u structureel hierin hulp nodig hebben vanwege gezondheidsproblemen dan kunt u een aanvraag doen voor de algemene voorziening huishoudelijke hulp via de gemeente.

Bij de algemene voorziening Huishoudelijke Hulp kunt u een keuze maken uit verschillende thuiszorgorganisaties die een contract hebben met de gemeente. Vervolgens krijgt u een intakegesprek met de desbetreffende thuiszorgorganisatie om te bespreken waar u hulp bij nodig hebt en of u in aanmerking komt voor de algemene voorziening.

Particulier aanbod

Komt u niet in aanmerking voor de algemene voorziening? En is er niemand in uw omgeving die u kan helpen bij de huishoudelijke hulp? Dan biedt misschien een particuliere organisatie uitkomst. Dit zijn niet de aanbieders die een overeenkomst hebben met de gemeente. Let u daarom extra goed op de voorwaarden.

U kunt particuliere hulp vragen voor bijvoorbeeld:

  • Hulp in het huishouden.
  • Bezorgen van maaltijden.
  • Doen van boodschappen.
  • Klusjes in en om uw huis
  • Wassen, strijken en kledingreparatie.

Hulp door een vrijwilliger

De Stuw in Hardenberg kan u helpen met het zoeken naar een vrijwilliger die u bij een aantal van deze klussen kan helpen. Zoals het doen van boodschappen of klusjes in en om uw huis.

Komt u er niet uit? Neem contact op met het Samen Doen team.

Uw vraag aan Samen Doen

Gaat er iets niet helemaal goed op het gebied van werk, welzijn, wonen of zorg? Wij helpen u graag.

Inloopuren

De teams van Samen Doen houden elke week een inloopuur. Bekijk een overzicht met inloopuren.