Inloopuren

Voor vragen op het gebied van wonen, inkomen, welzijn en zorg kunt u terecht bij het Samen Doen team. U kunt er terecht met vragen over uzelf of iemand waar u voor zorgt of u kunt uw zorgen en signalen kwijt over iemand in uw omgeving.

Wanneer u bij ons komt met een vraag, krijgt u een vast contactpersoon. Met deze persoon bespreekt u uw situatie. Hierbij helpen we u om een oplossing te zoeken. We kijken eerst wat u zelf kunt doen en wat u kunt doen met hulp van mensen uit uw omgeving. Wanneer dit geen oplossing biedt, kijken we of u hulp van professionals nodig heeft.

Uw contactpersoon is de toegang naar ondersteuning en hulp. Samen Doen is dichtbij u in de buurt zodat u makkelijk en snel hulp kunt krijgen als dat nodig is. Het kan zijn dat u hiervoor een bijdrage moet betalen, maar dat hoort u altijd vooraf.

De Samen Doen teams houden regelmatig inloopuur in hun gebied. Bekijk hieronder een overzicht met de locaties waarin ze plaatsvinden. Wilt u liever op een ander moment komen, maak dan een afspraak. Dat kan telefonisch via 14 0523, of via e-mail op samendoen@hardenberg.nl.

Geen inloopuren tot en met 28 april

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, komen alle inloopuren van Samen Doen tot en met dinsdag 28 april te vervallen.

Samen Doen Kern

Inwoners uit de kern Hardenberg kunnen terecht bij het inloopuur van Samen Doen Kern op de volgende dagen:

 • Dinsdag van 12.30 tot 14.00 uur in het LOC in Hardenberg
 • Woensdag van 15.00 tot 16.30 uur in huisartsenpraktijk De Brink aan de Brink 17a in Hardenberg
 • Donderdag van 09.00 tot 10.30 uur in wijkcentrum Norden-Hazenbos in Hardenberg

Samen Doen Noord

Inwoners uit de kernen Collendoorn, Anevelde, Gramsbergen, Holtheme, Holthone, Anerveen, Ane, Lutten, Slagharen, De Krim, Schuinesloot, Loozen, Den Velde en Radewijk kunnen terecht bij het inloopuur van Samen Doen Noord op de volgende dagen:

 • Maandag van 10.00 tot 12.00 uur in de Praam in Slagharen
 • Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Huisartsenpraktijk in De Krim aan de Hoofdweg 44
 • Donderdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Binder in Gramsbergen
 • Vanaf vrijdag 3 april elke vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur in de Huisartsenpraktijk in Lutten

Samen Doen Zuid

Inwoners uit de kernen Sibculo, Kloosterhaar, Mariƫnberg, Bergentheim, Bruchterveld, Brucht, Diffelen, Rheeze, Venebrugge en Hoogenweg kunnen terecht bij het inloopuur van Samen Doen Zuid op de volgende dag:

 • Donderdag van 10.00 tot 11.00 in BVM (Bergentheim Veur Mekaar) in Bergentheim

Samen Doen West

Inwoners uit de kernen Balkbrug, Dedemsvaart, Heemserveen en Rheezerveen kunnen terecht bij het inloopuur van Samen Doen West op de volgende dagen:

 • Maandag van 13.30 tot 15.00 uur MFC de Baron in Dedemsvaart
 • Dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur in MFC 't Trefpunt in Balkbrug
 • Donderdag van 11.00 tot 12.30 uur MFC de Baron in Dedemsvaart

Meldingsformulier

Als u belemmeringen ervaart op het gebied van werk, welzijn, wonen, zorg en u heeft ondersteuning nodig, dan kunt u zich melden bij de gemeente.

Inloopuren

De Samen Doen-teams houden regelmatig een inloopuur in hun gebied. Bekijk een overzicht met inloopuren.

Sociaal ombudsvrouw

Als u vragen, zorgen of klachten heeft die te maken hebben met zorg, jeugd, werk en inkomen, dan kunt u kosteloos contact opnemen met de sociaal ombudsvrouw.