Raad & Recht

Voor informatie en advies op het gebied van sociale zekerheid, arbeids- en ontslagzaken, juridische zaken, maatschappelijke zaken en gezondheidszorg kunt u terecht bij Raad & Recht. Budgetteam Raad en Recht helpt u zelf de financiën op orde te krijgen.

Raad & Recht wordt uitgevoerd door Bureau Sociaal Raadslieden Hardenberg. De intakegesprekken worden vertrouwelijk gevoerd door vrijwilligers. Zij brengen uw situatie in kaart. Wanneer er vragen onbeantwoord blijven, kunt u een afspraak maken met een meer gespecialiseerde medewerker.

Belastingaangifte doen
Het speciale belastingteam van van Raad en Recht kan u ook helpen met het invullen van uw belastingaangifte. Daarnaast bieden ze hulp bij aanvragen en wijzigingen in de toeslagen, betalingsregelingen of bezwaarschriften.

Het advies van Raad en recht is gratis. In een aantal gevallen kan voor een belastingaangifte een bijdrage worden gevraagd. In dat geval wordt dit vooraf eerst met u overlegd.

Inloopspreekuren
Raad & Recht is onafhankelijk en toegankelijk voor iedereen. U kunt met sociaal-juridische vraagstukken terecht bij één van de inloopspreekuren.

Wanneer u zich met financiële problemen meldt, komt het budgetteam van Raad en Recht binnen twee weken in actie om u te helpen de financiële problemen aan te pakken. Het team bestaat uit een beroepskracht en een aantal vrijwillige budgetcoaches en ervaringsdeskundigen en begeleidt u ook in het proces met instanties zoals de Kredietbank Nederland en Humanitas.

Nieuwe vaardigheden
Vervolgens leert u nieuwe vaardigheden zoals internetbankieren of budgetteren. De coaches van het budgetteam helpen u gedurende een afgesproken tijd. Voor de ondersteuning na die periode wordt gekeken of mensen uit uw omgeving kunnen helpen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met met Raad en Recht via het telefoonnummer 0523 273 666, of e-mailadres info@raadenrecht.nl.

Uw vraag aan Samen Doen

Gaat er iets niet helemaal goed op het gebied van werk, welzijn, wonen of zorg? Wij helpen u graag.

Inloopuren

De teams van Samen Doen houden elke week een inloopuur. Bekijk een overzicht met inloopuren.