Samen voor alle kinderen

Kinderen van 0 tot 21 jaar uit gezinnen met weinig geld komen in aanmerking voor een financiële ondersteuning als zij mee willen doen aan culturele, educatieve en sportactiviteiten. Het aanbod van verschillende organisaties is samengebracht in één digitaal loket: Samen voor alle kinderen.

De financiële ondersteuning kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor schoolreisjes, sportlessen, muzieklessen, verjaardag vieren, of een dagje uit.

De ondersteuning is niet alleen voor mensen met een bijstandsuitkering. Ook mensen met werk, maar een laag inkomen, zzp-ers die lang zonder klus zitten, of mensen met andere uitkeringen komen in aanmerking.

Alle organisaties in één loket
Het Hardenbergse loket 'Samen voor alle kinderen' bestaat uit de volgende landelijke en lokale stichtingen of organisaties

  • Jeugdfonds Sport & Cultuur Overijssel
  • Stichting Leergeld IJssel en Vecht
  • Stichting Jarige Job
  • Nationaal Fonds Kinderhulp
  • Stichting Vecht voor Jeugd

Aanvragen

Uw aanvraag voor een tegemoetkoming stuurt u 6 weken vantevoren in. Vergoedingen worden niet achteraf betaald.

Voor het aanvragen van een tegemoetkoming van één van de deelnemende organisaties kunt u terecht op de website www.samenvoorallekinderen.nl.

U vindt op deze website ook meer informatie over de voorwaarden en de beschikbare vergoedingen.

Voordat de tegemoetkoming wordt uitgekeerd, wordt uw aanvraag beoordeeld. De vergoeding wordt rechtstreeks verrekend met de vereniging of leverancier.

Meldingsformulier

Als u belemmeringen ervaart op het gebied van werk, welzijn, wonen, zorg en u heeft ondersteuning nodig, dan kunt u zich melden bij de gemeente.

Inloopuren

De Samen Doen-teams houden regelmatig een inloopuur in hun gebied. Bekijk een overzicht met inloopuren.

Sociaal ombudsvrouw

Als u vragen, zorgen of klachten heeft die te maken hebben met zorg, jeugd, werk en inkomen, dan kunt u kosteloos contact opnemen met de sociaal ombudsvrouw.