Pak je Kans-fonds

Als u serieus aan de slag wilt met het verbeteren van uw toekomst, maar hier het geld niet voor hebt, kunt u een bijdrage aanvragen uit het Pak je Kans-fonds. Hiermee kunt u zelf actie ondernemen om bijvoorbeeld meer kans te hebben op een baan. Of om uw inzet te vergroten voor de samenleving.

Hoe u gaat werken aan het verbeteren van uw kansen, beslist u zelf. Bijvoorbeeld door een opleiding of cursus, of door het wegnemen van een praktische hindernis, of een andere stap. Het Pak je Kans-fonds helpt u om doelen stellen en daar naartoe te werken. Om uiteindelijk zelfredzaam te worden en te blijven. 

U kunt een bijdrage aanvragen om een professionele ontwikkeling op de arbeidsmarkt te maken, bijvoorbeeld:

  • Activiteiten die uw kans op betaald werk vergroten. Bijvoorbeeld vanuit een uitkeringssituatie.
  • Activiteiten die het meedoen aan het maatschappelijke leven vergroten. Als leerling, werknemer, ondernemer, vrijwilliger of als mantelzorger.
  • Activiteiten die uw situatie op de arbeidsmarkt verbeteren.

U maakt zelf een plan

Maak goed duidelijk welk doel u wilt bereiken en welke activiteiten u wilt gaan uitvoeren om dit doel te bereiken. Een helder en goed plan vergroot uw kans op toekenning van een bijdrage uit het fonds. Het plan kunt u invullen in de bijlage van het onderstaande aanvraagformulier.

Een speciale Pak je Kans-begeleider kan u hierbij coachen. U kunt de begeleider bellen op 14 0523, of een e-mail sturen naar pakjekans@hardenberg.nl.

Aanvragen

U kunt een bijdrage uit het Pak je Kans-fonds aanvragen met het aanvraagformulier onderaan deze pagina.

U kunt een bijdrage aanvragen als u:

  • inwoner bent van de gemeente Hardenberg;
  • 18 jaar of ouder bent;
  • een inkomen hebt van minder dan 170% van de bijstandsnorm en zonder eigen vermogen.

Stuur bij uw aanvraag alle benodigde bewijsstukken mee. Als het formulier niet volledig is ingevuld, of als bewijsstukken missen, kan de gemeente de aanvraag niet behandelen. 

Binnen zes weken krijgt u bericht of u een bijdrage ontvangt.

Meer informatie
Meer informatie vindt u op:

Documenten

TitelTypeGrootteDownload
Aanvraagformulier PDF412 KBDownload

Meldingsformulier

Als u belemmeringen ervaart op het gebied van werk, welzijn, wonen, zorg en u heeft ondersteuning nodig, dan kunt u zich melden bij de gemeente.

Inloopuren

De Samen Doen-teams houden regelmatig een inloopuur in hun gebied. Bekijk een overzicht met inloopuren.

Sociaal ombudsvrouw

Als u vragen, zorgen of klachten heeft die te maken hebben met zorg, jeugd, werk en inkomen, dan kunt u kosteloos contact opnemen met de sociaal ombudsvrouw.