Wij zijn blij met mantelzorgers

Een mantelzorger is een persoon die lange tijd voor iemand zorgt zonder dat hij daar geld voor krijgt. Wij zijn heel erg blij met alle mantelzorgers. Daarom geven we de mantelzorgers in onze gemeente graag ieder jaar een cadeaubon.

Mantelzorgers zijn van hele grote waarde. Zij geven extra zorg aan iemand die dat nodig heeft. Vaak is dit langdurige of intensieve zorg. Bijvoorbeeld voor een  familielid, partner, vriend of kennis. 

Met deze zorg blijven deze mensen vaak langer thuis wonen. En kunnen zij contact houden met hun eigen omgeving. Daar willen wij onze waardering voor laten blijken.

Voor wie?
Mantelzorgers ontvangen van ons als dank een cadeaubon. U kunt een cadeaubon aanvragen als u:

  • langer dan 3 maanden mantelzorger bent;
  • en minimaal 8 uur per week zorg verleent;
  • aan een inwoner uit de gemeente Hardenberg.

Aanmelden nu niet mogelijk

De mantelzorgwaardering van de gemeente Hardenberg kon u aanvragen tot vrijdag 5 november 2021. Het is nu niet meer mogelijk om u aan te melden.

We zijn bezig met de verwerking van de aanmelding voor de Mantelzorgwaardering. In verband met Corona bekijken we nog hoe we de bonnen het beste kunnen geven. Wij verwachten u begin december hierover te informeren.

Vragen?
Bel of mail ons gerust: 14 0523 of mantelzorgwaardering@hardenberg.nl.

Hulp voor mantelzorgers

Als mantelzorger komt er veel op u af. Soms is mantelzorg best zwaar. Weet dat u als mantelzorger hulp kunt krijgen. Medewerkers van het Steunpunt Mantelzorg van Carinova of Samen Doen helpen u graag.

Uw vraag aan Samen Doen

Gaat er iets niet helemaal goed op het gebied van werk, welzijn, wonen of zorg? Wij helpen u graag.

Inloopuren

De teams van Samen Doen houden elke week een inloopuur. Bekijk een overzicht met inloopuren.