Voor Elkaar!

We voorkomen graag dat inwoners hogere schulden krijgen. Daarom zoeken we inwoners met beginnende betalingsachterstanden actief op. En bieden we hulp. We kijken samen hoe we een betalingsachterstand oplossen. En hoe u de vaste lasten in de toekomst betaalt.

Inwoners krijgen deze hulp van team Voor Elkaar! Dat is een samenwerking tussen de gemeente Hardenberg en Samen Doen. Dit team ontvangt betalingsachterstanden van:

  • Woningbouwcorporaties en andere verhuurders;
  • Zorgverzekeraars;
  • Waterbedrijf Vitens;
  • Energiemaatschappijen.

Samen stellen we een plan op

De hulp is altijd vrijwillig. U maakt zelf de keuze of u wilt worden geholpen. Wilt u hulp? Dan kijken we samen wat er nodig is om uw financiƫn weer onder controle te krijgen. We maken samen een plan om de betalingsachterstand weg te werken. Ook kunnen we u doorverwijzen naar partijen als Humanitas en 'Raad en Recht'.

Krijgt u hulp van team Voor Elkaar? Dan start de organisatie waar u een schuld hebt geen deurwaarderstraject. U krijgt dan de tijd om de betalingsachterstand weg te werken. Na een half jaar nemen we weer contact op om te kijken hoe het ervoor staat.

Uitwisseling gegevens

Er zijn goede afspraken gemaakt over de uitwisseling van gegevens tussen de samenwerkende organisaties. Alleen noodzakelijke gegevens worden op een veilige manier gedeeld. De gegevens zijn alleen zichtbaar voor de consulenten van het team Voor Elkaar!

Uw vraag aan Samen Doen

Gaat er iets niet helemaal goed op het gebied van werk, welzijn, wonen of zorg? Wij helpen u graag.

Inloopuren

De teams van Samen Doen houden elke week een inloopuur. Bekijk een overzicht met inloopuren.