Nabetaling van de éénmalige energietoeslag

Op vrijdag 28 oktober hebben wij de verhoging van € 500 betaald aan alle inwoners van de gemeente Hardenberg die de éénmalige energietoeslag van € 800 hebben ontvangen.

Hebt u deze nabetaling op maandag 7 november nog niet ontvangen? Neemt u dan contact met ons op.

Hieronder leest u nog meer informatie over de nabetaling van de eenmalige energietoeslag.


Wat is de nabetaling van de éénmalige energietoeslag?

De nabetaling van de éénmalige energietoeslag is een bedrag van € 500 per huishouden. De regering heeft besloten om het bedrag van de éénmalige energietoeslag te verhogen van € 800 naar € 1.300. Dit betekent dat de gemeente Hardenberg een extra bedrag van € 500 mag uitbetalen.


Wanneer heb ik recht op een nabetaling?

Iedere inwoner van de gemeente Hardenberg die eerder de éénmalige energietoeslag van € 800 heeft ontvangen, heeft nu recht op het extra bedrag van € 500.


Waarvoor is de éénmalige energietoeslag bedoeld?

De éénmalige energietoeslag is bedoeld voor de hoge energierekening. Het is niet verplicht om de toeslag hieraan te besteden. Maar het is wel verstandig om dit geld te sparen, voor bijvoorbeeld de hogere jaarafrekening van uw energieleverancier.


Hoe komen we aan uw gegevens?

De nabetaling wordt alleen gedaan aan inwoners die eerder de éénmalige energietoeslag hebben ontvangen van de gemeente Hardenberg. Daarom zijn deze gegevens bij ons bekend. En weten wij ook of u aan de voorwaarden voldoet.


Vragen?

Hebt u vragen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30-17.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 14 0523.


Uw vraag aan Samen Doen

Gaat er iets niet helemaal goed op het gebied van werk, welzijn, wonen of zorg? Wij helpen u graag.

Inloopuren

De teams van Samen Doen houden elke week een inloopuur. Bekijk een overzicht met inloopuren.