Voorwaarden voor een e-bike of rijbewijs

Wilt u de bijdrage uit het Pak je Kans fonds gebruiken om uw rijbewijs te behalen of om een e-bike te kopen? Dan gelden er extra voorwaarden. Deze leest u hieronder.

Rijbewijs halen

Bent u op zoek naar een nieuwe baan? Dan kan een rijbewijs daarbij helpen. Omdat dit een functie-eis is. Of omdat u hierdoor ook kunt kiezen voor een baan verder van huis. U kunt een bijdrage uit het fonds krijgen voor het halen van uw rijbewijs als het volgende voor u geldt:

  • U krijgt hiermee meer of beter werk.
  • Een rijbewijs is een vereiste voor uw baan.

Stuur bij uw aanvraag een intentieverklaring van de werkgever mee. In deze verklaring staat dat u na het halen van uw rijbewijs een (andere) baan krijgt. Of meer uren gaat werken bij uw huidige werkgever.

E-bike kopen

U kunt het Pak je Kans-fonds soms ook gebruiken om een e-bike te kopen. Bijvoorbeeld als u geen andere manier hebt om te reizen. Of als u daardoor meer kans hebt op een baan, Om naar uw werk te gaan, kunt u kiezen voor de fiets, auto of het openbaar vervoer. Soms is dat niet mogelijk. Bijvoorbeeld omdat de bus of trein niet aansluit op uw werktijden. Of omdat uw werk te ver is voor een gewone fiets (minimaal 10 kilometer). Er kan ook een medische reden zijn.

In de volgende gevallen kunt u kiezen voor de aanschaf van een e-bike:

  • U hebt een offerte van een winkel of fietsenmaker.
  • U kunt aantonen dat u een e-bike nodig hebt als vervanger voor bijvoorbeeld een auto, fiets of het openbaar vervoer.

Uw vraag aan Samen Doen

Gaat er iets niet helemaal goed op het gebied van werk, welzijn, wonen of zorg? Wij helpen u graag.

Inloopuren

De teams van Samen Doen houden elke week een inloopuur. Bekijk een overzicht met inloopuren.